Hulpbronnen verwijderen of vervangen

Als je een hulpbron of hulpbronnenmap (samen met de inhoud van de map) verwijdert, kan je ervoor kiezen alle kopieën van de hulpbron in het huidige document volledig te verwijderen, of je kan ze vervangen door een locus of een andere hulpbron van hetzelfde type.

Om een hulpbron/hulpbronnenmap te verwijderen:

Selecteer in de Bestandenlijst van het Hulpbronnenbeheer het actieve bestand.

Klik met de rechtermuisknop op de hulpbron/hulpbronnenmap die je wilt verwijderen. Selecteer vervolgens het commando Verwijder in het contextmenu.

Of: selecteer de hulpbron/map en druk op de delete-toets.

Als de hulpbron gebruikt wordt in de tekening, wordt het dialoogvenster ‘Verwijder [hulpbron]’ geopend. Als dit niet het geval is, verschijnt er een melding om het commando te bevestigen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

[Hulpbron] volledig verwijderen

Verwijder alle kopieën van de hulpbron in de tekening.

[Hulpbron] verwijderen en vervangen door loci

Verwijder alle kopieën van de hulpbron in de tekening en vervang deze door loci.

Deze optie is alleen beschikbaar voor puntobjecten (zie Types insteekmodules).

[Hulpbron] verwijderen en vervangen door

Selecteer deze optie om alle kopieën van de hulpbron in de tekening te verwijderen en deze te vervangen door de geselecteerde hulpbron in de Hulpbronnenkiezer.

Deze optie is enkel beschikbaar indien er in het document minstens één andere hulpbron van hetzelfde type bestaat.

Voor rode symbolen en objectstijlen zijn deze vervangopties niet beschikbaar; de symbolen in de tekening worden omgezet naar objecten zonder stijl met behoud van hun parameterwaarden. Je kan een toegepaste objectstijl in de tekening vervangen door een script voor selectie op maat te creëren (zie Scripts voor selectie op maat creëren).

Klik op Ja.

De hulpbron/map wordt verwijderd en elke kopie wordt ofwel verwijderd ofwel vervangen door de geselecteerde hulpbron.

Je kan meerdere hulpbronnen tegelijk selecteren en verwijderen. Deze moeten echter van hetzelfde type zijn (bijvoorbeeld allemaal kleurverlopen, lijnarceringen of records) om hun kopieën in de tekening te kunnen vervangen door een andere hulpbron.

Een symbooldefinitie verwijderen